سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و به مردى که از او خواست تا پندش دهد فرمود : ] از آنان مباش که به آخرت امیدوار است بى آنکه کارى سازد ، و به آرزوى دراز توبه را واپس اندازد . در باره دنیا چون زاهدان سخن گوید ، و در کار دنیا راه جویندگان دنیا را پوید . اگر از دنیا بدو دهند سیر نشود ، و اگر از آن بازش دارند خرسند نگردد . در سپاس آنچه بدان داده‏اند ناتوان است ، و از آنچه مانده فزونى را خواهان . از کار بد باز مى‏دارد ، و خود باز نمى‏ایستد ، و بدانچه خود نمى‏کند فرمان مى‏دهد . نیکوان را دوست مى‏دارد ، و کار او کار آنان نیست و گناهکاران را دشمن مى‏دارد ، و خود از آنان یکى است . مرگ را خوش نمى‏دارد ، چون گناهانش بسیار است و بدانچه به خاطر آن از مردن مى‏ترسد در کارست . اگر بیمار شود پیوسته در پشیمانى است ، و اگر تندرست باشد سرگرم خوشگذرانى . چون عافیت یابد به خود بالان است ، و چون گرفتار بلا شود نومید و نالان . اگر بلایى بدو رسد ، به زارى خدا را خواند ، و اگر امیدى یابد مغرور روى برگرداند . در آنچه در باره آن به گمان است ، هواى نفس خویش را به فرمان است ، و در باره آنچه یقین دارد در چیرگى بر نفس ناتوان . از کمتر گناه خود بر دیگرى ترسان است ، و بیشتر از پاداش کرده او را براى خود بیوسان . اگر بى نیاز شود سرمست گردد و مغرور ، و اگر مستمند شود مأیوس و سست و رنجور ، چون کار کند در کار کوتاه است و چون بخواهد بسیار خواه است . چون شهوت بر او دست یابد گناه را مقدّم سازد ، و توبه را واپس اندازد و چون رنجى بدو رسد از راه شرع و ملّت برون تازد . آنچه را مایه عبرت است وصف کند و خود عبرت نگیرد ، و در اندرز دادن مبالغه کند و خود اندرز نپذیرد . در گفتن ، بسیار گفتار ، و در عمل اندک کردار در آنچه ناماندنى است خود را بر دیگرى پیش دارد ، و آنچه را ماندنى است آسان شمارد . غنیمت را غرامت پندارد و غرامت را غنیمت انگارد . از مرگ بیم دارد و فرصت را وامى‏گذارد . گناه جز خود را بزرگ مى‏انگارد و بیشتر از آن را که خود کرده ، خرد به حساب مى‏آرد ، و از طاعت خود آن را بسیار مى‏داند که مانندش را از جز خود ناچیز مى‏پندارد . پس او بر مردم طعنه زند و با خود کار به ریا و خیانت کند با توانگران به بازى نشستن را دوست‏تر دارد تا با مستمندان در یاد خدا پیوستن . به سود خود بر دیگرى حکم کند و براى دیگرى به زیان خود رأى ندهد ، و دیگران را راه نماید و خود را گمراه نماید . پس فرمان او را مى‏برند و او نافرمانى مى‏کند . و حق خود را به کمال مى‏ستاند و حق دیگرى را به کمال نمى‏دهد . از مردم مى‏ترسد ، نه در راه طاعت خدا و از خدا نمى‏ترسد در راه طاعت بنده‏ها . [ و اگر در این کتاب جز این گفتار نبود ، براى اندرز بجا و حکمت رسا ، و بینایى بیننده و پند دادن نگرنده اندیشنده بس مى‏نمود . ] [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :7
بازدید دیروز :12
کل بازدید :42895
تعداد کل یاداشته ها : 35
103/10/4
4:12 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
مهسا قاسم پور[0]

خبر مایه

Related image
در این مطلب تلاش دارم شما رو به طور خلاصه با یکی از امکانات و موارد تاثیرگذار در عکاسی آشنا کنم.
حتما شما نیز درباره گشادگی دریچه لنز مطالبی شنیده اید و برایتان سوال شده است که در واقع کاربرد آن چیست؟ در واقع در لنز ها تعدادی تیغه فلزی وجود دارد که میزان نور گذرنده از لنز به سمت فیلم یا سنسور دوربین را کنترل می کند. این در واقع مانند قرنیه چشم میزان نور ورودی را کاهش یا افزایش می دهد. اما در واقع این کار بسیار سخت و پیچیده است و به همین خاطر هر چه این باز شدگی بیشتر باشد لنز ما سنگین تر و بسیار گران تر خواهد بود. به لنز هایی با امکان باز شدگی زیاد اصطلاحا لنز سریع و fast گفته می شود.

در ادامه مطلب به تاثیر این باز یا بسته بودن لنز بر روی عکس خواهیم پرداخت.


Related image

به یاد داشته باشید که نمایانگر میزان گشادگی دریچه لنز عبارت f-stop است و به صورت f/1.8 برای حالت بسیار باز f/11  برای نسبتا بسته و .... نشان داده می شود. در واقع هرچه عدد F کمتر باشد دریچه باز تر است و هرچه دریچه بسته تر باشد عدد F بزرگتر خواهد بود.

خوب سوالی که قطعا پیش می آید این است که با توجه به اینکه باز کردن دریچه لنز میزان نور عبوری را زیاد می کند پس ما باید همواره در عکاسی شب دریچه را کامل باز کنید.
جواب به این سوال هم آره است و هم نه!!!! دلیل این تفاوت در واقع تاثیر باز یا بسته کردن دریچه است. در عکاسی مفهومی به عنوان عمق میدان جواب این سوال را متفاوت میکند. فوکوس در یک دوربین بر اساس فاصله اتفاق می افتد و اجسام و سوژه و هر آنچه در یک فاصله مشخص نسبت به دوربین هستند در فوکوس قرار می گیرند. اما این فاصله دقیقا یک عدد ثابت نیست بله وقتی ما بر روی یک جسم در فاصله 2متری ما قرار دارد فوکوس میکنیم کمی قبل و بعد آن جسم نیز واضح است. این میزان قبل و بعد سوژه که در فوکوس قرار میگیرد با گشادگی دریچه لنز کنترل می شود. به طور مثال وقتی لنز ما بر روی f/2.2 تنظیم شده است میزان بسیار کمی از قبل و بعد سوژه در فوکوس است (مناسب برای عکاسی پرتره) و یا وقتی f/22 را داریم میزان قابل توجهی از قبل و بعد سوژه در فوکوس قرار دارد.

این موضوع را در ادامه با چند تصویر کاملا مشخص می کنیم.

Image result for aperture image

همین طور که در این تصویر مشخص است با دریچه باز خانه در پشت فرد محو شده است و با دریچه لنز بسته خانه کاملا مشخص است.
چند نمونه مثال دیگر نیز در درک این موضوع ما را یاری خواهد کرد.

Image result for aperture image compare

در این مورد هم وقتی f/1.8 است هم چیز غیر سوژه تار شده است.

پس همانطور که مشخص است به غیر از گران بودن لنزها که گشادگی دریچه بالایی دارند دلیل دیگری که ممکن است بازی بیش از حد لنز را برای ما غیر قابل استفاده کند امکان تار شدن بخشی از سوژه است. مثلا اگر ما در شب قصد عکاسی از یک ساختمان را داشته باشیم با باز کردن بیش از حد لنز درواقع غیر از بخشی از ساختمان اکثر بخش های آن تار خواهد شد. در ادامه یک تصویر دیگر از یک سوژه ثابت را برای شما آورده ام که بتوانید تاثیر f-stop را در عمق وضوح و عمق میدان تصویر به راحتی درک کنید.
Image result for aperture image compare

امیدوارم این مطلب کمکی به یادگیری بهتر عکاسی به شما عزیزان کرده باشد.

 

 


97/8/29::: 3:26 ص
نظر()